Синдикат „Образование" към КТ „Подкрепа" традиционно връчва награди от конкурса „На учителя с любов" посветени на 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

Събитието ще се състои на 24 май 2024 г., от 14:00 часа в сградата на КТ „Подкрепа", зала Партер.

Промените в закона за предучилищното и училищното образование са наложителни, но дали малкото козметични ремонти на този национално важен закон са правилните и в интерес на учениците, учителите и обществото?

Синдикат „Образование" към КТ „Подкрепа", в желанието си да отдадем заслуженото уважение на съвременните български просветители, учредихме наградата „Стоян Михайловски" за особени заслуги в областта на просветното, културното и синдикалното дело, изразявайки почит към името на създателя на химна „Върви, народе възродени... "

Синдикат „Образование" към КТ „Подкрепа" направи национално изследване по повод на социалния статус на учителската професия и факторите, които привличат или отдалечават педагозите от образователните институции.
В изследването участваха 4150 учители, родители и заинтересовани.

Синдикат „Образование" предложи на МОН, денят 2.05.2024г. да бъде неучебен за деца и ученици от всички образователни институции.

Адрес на редакцията

Гр. София – 1373

Пощенска кутия № 95

Педагогическо издателство „Образование”

Венцислав Димитров Крумов

GSM 0888 71 22 01

e-mail: obrasovanie@dir.bg

e-mail: obrazovanie@dir.bg

Статии се приемат на
e-mail: obrasovanie@dir.bg
e-mail: obrazovanie@dir.bg