Образованието е приоритет на СО и зад това стоят около 130 милиона лева в строежа на нови детски градини, както и 100 милиона за ремонти. Това каза Йорданка Фандъкова, кмет на Столична община по време на инициативата "Образование България 2030", предаде репортер наАгенция „Фокус". „От 2007 година успяхме да разкрием над 12 000 места в детските градини. Построихме над 70 нови детски градини. За миналата година завършваме 8 започваме да строим нови 8. Успяхме да защитим задължителното предучилищно образование за децата", каза тя.


Според Фандъкова темата за образованието се е превърнала в ключов дебат и това е станало с много работа, много диалог и дискусии и с реформаторски политики и смела визия.
„Всички тук, както и мнозинството от гражданите сме убедени, че реформите в образованието са необходими. Именно образованието е успешният път, както за лично израстване и развитие, така и за икономически растеж", поясни тя. „Всеки, които е работил в сферата на образованието знае, че това е една от най-консервативните реформи в образованието", посочи Фандъкова. „Моето разбиране е, че трябва да стъпим на добрите практики и модели. Да разгледаме всички успешни пилотни проекти, в които София е пионер ", коментира Фандъкова. Тя каза още, че трябва да се направят промени още в началото на образованието на децата, а именно още от детската градина. „Няма как да искаме образованието да върви в крак с обществото, ако законът е отпреди 25 години", каза още Йорданка Фандъкова.

Адрес на редакцията

Гр. София – 1373

Пощенска кутия № 95

Педагогическо издателство „Образование”

Венцислав Димитров Крумов

GSM 0888 71 22 01

e-mail: obrasovanie@dir.bg

e-mail: obrazovanie@dir.bg

Статии се приемат на
e-mail: obrasovanie@dir.bg
e-mail: obrazovanie@dir.bg