Първите две събития от националната кампания "Дни на приобщаването" 2016 -в Нови Искър и Ботевград
На 15 април бе отблязан 8-мия рожден ден на най-скоро създаденото българско училище - ОУ "Св. Св. Кирил и Методий", Ботевград. То е част от Програмата "Едно училище за всички", която Център за приобщаващо образование развива с подкрепата на Фондация „Америка за България" в последните две години.


С български песни, танци, бойни изкуства, отборни игри и приготвяне на здравословна храна, в които участваха и родители, децата показаха умения, състезателен дух и креативност.
Програмата продължи с джаз за деца с Венци Благоев и неговата джаз формация "Джазтет". Децата бяха наобиколили музикантите, пяха и танцуваха и видяха своя учителка - в нова светлина - също пееща с джаз формацията.
Ден по-рано, на 14 април, своя празник отбеляза и 171 ОУ "Стоил Попов", Нови Искър, където освен на джаз музиката, децата особено се радваха и на възможността да си направят и да пуснат хвърчила. Ателиета за рисуване насърчиха децата да работят в екип и да изпробват различни творчески техники.
Забележимо и в двете училища всички деца се движеха по групи, смееха се, забавляваха се. Нямаше нито едно стоящо само и встрани дете. Всички се чувстваха добре.
Гости на празниците в двете училища бяха учители и ученици от другите партньори в Програмата "Едно училище за всички": 202 ОУ "Христо Ботев", с. Долни Пасарел, 104 ОУ "Захари Стоянов", гр. София и ОУ "Васил Левски", гр. Правец.
Двете събития са част от националната кампания "Дни на приобщаването" 2016, която стартира на 11 април и ще продължи до 23 юни. Тя е продължение на работата на Център за приобщаващо образование с пет училища-партньори с цел изграждане на български модел на приобщаваща училищна среда, който може да се приложи във всяко училище в страната.
Програма на предстоящите събития, информация за конкурсите и подробности за "Дни на приобщаването" 2016 са достъпни на www.priobshti.se.

Адрес на редакцията

Гр. София – 1373

Пощенска кутия № 95

Педагогическо издателство „Образование”

Венцислав Димитров Крумов

GSM 0888 71 22 01

e-mail: obrasovanie@dir.bg

e-mail: obrazovanie@dir.bg

Статии се приемат на
e-mail: obrasovanie@dir.bg
e-mail: obrazovanie@dir.bg