ЗАЕДНО В ЧАС

Годишната конференция Образование 2015 ще се проведе на 13 и 14 ноември в София

● Как да постигнем споделена визия за промяна на българското образование - примерът на Образование България 2030?
● Kак да подобрим когнитивните и социално-емоционални умения на младите българи - изводи от проучване на Световната банка?
● Какви политики и реформи водят до значително подобрение в образователните резултати – опитът на Полша?
● Как да бъде насърчено новаторското мислене в образователната система – опитът на Бразилия?
● Как да подкрепим ученици от уязвими общности и различни националности да постигат отлични резултати – споделен опит от Великобритания?

 

На всички тези въпроси ще се опита да даде отговор традиционната годишна конференция „Качествено образование за всяко дете в България – ключови държавни политики и училищни практики". Събитието ще се проведе на 13 и 14 ноември в София и ще бъде открито за медиите.
Конференцията ще фокусира вниманието на международни и български образователни експерти, лидери в правителствения и гражданския сектор, учители и училищни директори върху ключовите иновации и подобрения, необходими за подобряването на качеството и разширяването на достъпа до образование в България.

КАКВО: Годишна конференция „Качествено образование за всяко дете в България – ключови държавни политики и училищни практики".

КЪДЕ: София, хотел „Маринела", бул. "Джейм Баучер" № 100

КОГА: 9:30 ч. Откриване

КОЙ: Събитието се организира от Фондация „Заедно в час", Европейската комисия и Световната банка в България.

РЕГИСТРАЦИЯ: Конференцията е напълно безплатна, но със задължителна регистрация, която може да се направи тук: http://zaednovchas.bg/conference/.

Сред основните лектори на Конференция Образование 2015 ще бъде Тибор Наврачич - еврокомисар по образование и култура, в панела Образование България 2030.

Темата за иновациите в образованието ще бъде представена от Рафаел Паренте - бивш заместник-секретар по образование в Рио де Жанейро и настоящ директор на LABi - лаборатория за образователни иновации.
Директорът на Полския образователен институт и създател на полския модел за добавена стойност на училищата, Михал Ситек, ще разкаже за промените в образованието и учителската професия в Полша и ще отговаря на въпроси по темата.
Виктория Левин е икономист към Световната банка, в отдел Човешко развитие, където работи върху мрежи за социална сигурност, пазар на труда и анализ на бедността. Тя ще представи изследавнето си върху когнитивните и социално-емоционални умения на българската работна сила.
Анабел Бейтс е директор на Академия Арк Елвин в Северозападен Лондон, Англия. Тя ще представи своя опит на директор в училище с ученици от над 50 националности, които произхождат от нисък социално-икономически статус.
###
За повече информация: http://zaednovchas.bg/conference/
Методи Терзиев,
Директор институционални партньорства, Фондация Заедно в час
Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
02/ 988 06 88

Адрес на редакцията

Гр. София – 1373

Пощенска кутия № 95

Педагогическо издателство „Образование”

Венцислав Димитров Крумов

GSM 0888 71 22 01

e-mail: obrasovanie@dir.bg

e-mail: obrazovanie@dir.bg

Статии се приемат на
e-mail: obrasovanie@dir.bg
e-mail: obrazovanie@dir.bg