Държавата ще отпусне допълнително финансиране в размер на 20 млн. лв. за по-високите възнаграждения в последните три месеца от годината. Това съобщи в Русе президентът на КНСБ Пламен Димитров.


Той и представители на учителските синдикати са имали среща с финансовия министър Владислав Горанов в понеделник и са получили уверение за отпускането на допълнителните средства.

Учители и директори ще бъдат атестирани на всеки 4 години.

Димитров каза, че през последните месеци профсъюзът се е стремил да докаже, че има нужда, но има и възможност в бюджета да бъдат отделени средства „не само за ремонт на МИГ-овете", но и да се даде за големите системи, където има недофинансиране и където се очаква заплатите да растат нагоре.

Увеличението на заплатите в средното образование ще е между 7 и 10 на сто според механизма за разпределение на средствата - дали ще са само за педагогическия персонал или за всички служители в средното образование.

И родителите да уважават учителите, препоръчват законови текстове.

КНСБ стартира от Русе поредица от срещи в страната с кандидатите за кметове и за общински съветници. Целта е да се коментират идеите за подобряване на местния социален диалог и очертаване на политическите приоритетите на местно ниво.

Адрес на редакцията

Гр. София – 1373

Пощенска кутия № 95

Педагогическо издателство „Образование”

Венцислав Димитров Крумов

GSM 0888 71 22 01

e-mail: obrasovanie@dir.bg

e-mail: obrazovanie@dir.bg

Статии се приемат на
e-mail: obrasovanie@dir.bg
e-mail: obrazovanie@dir.bg