Уважаеми колеги,

Център за приобщаващо образование има удоволствието да Ви покани на ежегодния международен форум за приобщаващо образование в страната - Конференция Приобщаващо образование 2018 - Роли и взаимодействие в приобщаващото образование.


Кога: 3-ти ноември 2018 г. (събота), от 9:00 до 17:30 ч.
Къде: Национален дворец на културата, зала 6
Конференцията се провежда за шести преден път.
Тази година сме се фокусирали върху темата за екипността, какви са отделните роли на отделните участници в процеса и как да подобрим взаимодействието помежду си.
Специални гости на събитието ще бъдат д-р Бриджит Уолкър и проф. Дъглас Чийни от Вашингтонския университет, които ще говорят за това как се изграждат училищни лидерски екипи, както и за приобщаващото образование отвъд специалните образователни потребности. А проф. Давид Родригес от Лисабонския университет ще изнесе презентация на тема „Приобщаване или как да конструираме самолет, докато летим".
По време на форума ще бъде представена за първи път и книгата на Карън Ан Томлинсън – „Диференцирано преподаване в академично разнородни класни стаи". Във видео, тя ще разкаже защо е важно учителите да прилагат диференциран подход спрямо учениците.
За първи път ще се проведе интерактивна дискусия по актуални въпроси, свързани с предизвикателствата пред приобщаващото образование в България. Представители от четирите ключови заинтересовани страни в процеса - учители, директори, специалисти и родители ще дебатират по важни теми, подбрани от Професионалната общност за приобщаващо образование и гласувани като най-актуални от аудиторията на конференцията. По време на дискусията ще има възможност да се включи и аудиторията в залата и онлайн.
По време на събитието ще можете да направите интервюта с презентаторите от Вашингтонския и Лисабонския университет, както и с изпълнителния директор на Център за приобщаващо образование Ива Бонева.
Очакваме ви!
Оставам на разположение, при изникнали въпроси.
Успешен ден,
Камелия Илиева

T: +359 28702063 | M: +359 893382007
A: София 1000, ул. „Княз Борис I" 133
W: www.cie.bg | Facebook | YouTube
www.priobshti.se | www.slanchica.com

Адрес на редакцията

Гр. София – 1373

Пощенска кутия № 95

Педагогическо издателство „Образование”

Венцислав Димитров Крумов

GSM 0888 71 22 01

e-mail: obrasovanie@dir.bg

e-mail: obrazovanie@dir.bg

Статии се приемат на
e-mail: obrasovanie@dir.bg
e-mail: obrazovanie@dir.bg